MILKA CHOCO JELLY 250 g
Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z gumowymi żelkami (7%), drażami kakaowymi (6%)
i strzelającymi cukierkami (4%).
SKŁADNIKI
Cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, laktoza (z mleka), skrobia pszenna modyfikowana, pasta z orzechów laskowych, emulgator (lecytyna sojowa), kakao
w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (0,3%), glukoza, pełne mleko w proszku, substancje glazurujące (guma arabska, wosk pszczeli, szelak, wosk carnauba), barwniki (antocyjany, karoteny, dwutlenek tytanu, czerwień buraczana, ryboflawiny, tlenki i wodorotlenki żelaza),
aromaty,
regulator kwasowości (kwas cytrynowy), dwutlenek węgla.
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 30%.
Może zawierać inne orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA |
100 g |
25 g |
GDA |
GDA |
%* / 25 g |
Wartość energetyczna |
2310 kJ / 510 kcal |
533 kJ / 127 kcal |
2500 |
2000 |
|
6% |
Tłuszcz |
25.5 g |
6.4 g |
2500g |
2000g |
|
9% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
15.0 g |
3.8 g |
2500g |
2000g |
|
19% |
Węglowodany |
63.0 g |
15.5 g |
2500g |
2000g |
|
6% |
w tym cukry
|
60.5 g |
15.0 g |
2500g |
2000g |
|
17% |
Błonnik
|
1.7 g |
0.4 g |
2500g |
2000g |
|
|
Białko |
5.6 g |
1.4 g |
2500g |
2000g |
|
3% |
Sól |
0.38 g |
0.10 g |
2500g |
2000g |
|
2% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Recipes
Do you feel like enjoying Milka in a whole new way? Our recipes might be just what you're looking for. Get inspired and whip up tender delicacies.
Finds
We treasure your opinion. The editorial staff regularly
browses the web in search of your statements.