MILKA ALPEJSKIE MLECZKO WANILIOWE 330 g
Pianka o smaku waniliowym z mleka alpejskiego, oblana czekoladą mleczną z mleka alpejskiego.
SKŁADNIKI
Czekolada mleczna 25% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyna sojowa, E 476), aromat], cukier, odtworzone odtłuszczone mleko, syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), glukoza, tłuszcz mleczny, substancja utrzymująca wilgoć (E 420), odtłuszczone mleko w proszku, białko jaja w proszku, substancja żelująca (agar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja stabilizująca (inwertaza), substancja konserwująca (E 202), aromat, emulgator (lecytyna słonecznikowa).
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej z mleka alpejskiego minimum 44%.
Może zawierać orzeszki ziemne, orzechy oraz pszenicę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA |
100 g |
11 g |
GDA |
GDA |
%* / 11 g |
Wartość energetyczna |
1810 kJ / 435 kcal |
199 kJ / 48 kcal |
2500 |
2000 |
|
2% |
Tłuszcz |
22.0 g |
2.4 g |
2500g |
2000g |
|
3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
11.5 g |
1.2 g |
2500g |
2000g |
|
6% |
Węglowodany |
54.5 g |
6.0 g |
2500g |
2000g |
|
2% |
w tym cukry
|
44.0 g |
4.8 g |
2500g |
2000g |
|
5% |
Błonnik
|
1.9 g |
0.2 g |
2500g |
2000g |
|
|
Białko |
3.5 g |
0.4 g |
2500g |
2000g |
|
1% |
Sól |
0.13 g |
0.01 g |
2500g |
2000g |
|
<1% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Recipes
Do you feel like enjoying Milka in a whole new way? Our recipes might be just what you're looking for. Get inspired and whip up tender delicacies.
Finds
We treasure your opinion. The editorial staff regularly
browses the web in search of your statements.